Ψηφιακή Μαστογραφία

3D τομογραφία CBCT

Στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων επί της οδού Δαγκλή 7 εγκαταστάθηκε και λειτουργεί από το Μάρτιο του 2023 το μοναδικό στην Ήπειρο υβριδικό ψηφιακό μηχάνημα 2D πανοραμικών και τρισδιάστατων απεικονίσεων CBCT (τρισδιάστατης τομογραφίας κωνικής δέσμης) του οίκου SIRONA ORTHOPHOS S 3D.

Το ORTHOPHOS S 3D είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ψηφιακών τρισδιάστατων πανοραμικών 3D εικόνων με ειδική τεχνολογία και μοναδικότητα SIRONA DCS που καταργεί μια ολόκληρη επίστρωση στον αισθητήρα και ως εκ’ τούτου αποδίδει φανταστική ευκρίνεια. Με μια λήψη εξασφαλίζεται πολλαπλότητα απεικονίσεων σε μεγάλο εύρος για εξεύρεση της διαγνωστικής τομής ενδιαφέροντος. Με δυνατότητα διόρθωσης της εικόνας μετά την έκθεση! Ποτέ πια ανάγκη για επαναληπτική ακτινογραφία λόγω κακής έκθεσης. Ιδανική απεικόνιση των ανατομικών δομών ακόμα και στους ασθενείς με προβλήματα σύγκλισης.

Διαθέσιμο στα Ιωάννινα

Το ORTHOPHOS S 3D, διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως:

  • Γεννήτρια υψηλών συχνοτήτων DCS ιδιαίτερα χαμηλής δόσης ακτινοβολίας για εξαιρετική και ασύγκριτη ποιότητα εικόνας
  • Πρωτοποριακή τεχνολογία 3D που βγάζει 4200 εικόνες κάθε σημείου από μια απλή έκθεση
  • Λογισμικό με διαδραστική λειτουργία η οποία ρυθμίζει αυτόματα την περιοχή του δοντιού με το ενδιαφέρον (SL αυτόματη εστίαση)
  • Πρόγραμμα προσαρμογής του σχήματος της γνάθου μετά την έκθεση χωρίς να υφίσταται καμία ανάγκη διορθώσεων επί ανατομικών δυσπλασιών.
  • Η εξέταση CBCT δίνει διεξοδικές πληροφορίες στον οδοντίατρο βλέποντας «σε βάθος» και ελέγχοντας την ποιότητα του οστού, ενώ όταν πρόκειται για εμφυτεύματα επισημαίνεται το κάτω φατνιακό νεύρο, απεικονίζεται το σχήμα και η μορφολογία της ακρολοφίας σε τρείς διαστάσεις και καθορίζεται η θέση τοποθέτησης των εμφυτευμάτων
  • Μεγάλο εύρος προγραμμάτων όπως πανοραμική ενηλίκων, πανοραμική παίδων, τμηματική απεικόνιση, προγράμματα διαφόρων τομών κροταφογναθικής άρθρωσης με κλειστό και ανοικτό στόμα, προγράμματα απεικόνισης γναθικών ιγμορείων και οφθαλμικών κόγχων με δύο διαφορετικά βάθη σε μία απεικόνιση.

Αποτελεί καινοτόμο ψηφιακό σύστημα οδοντιατρικής απεικόνισης στο Νομό Ιωαννίνων και χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες που παρέχει η νέα τεχνολογία ψηφιακής 2D απεικόνισης όπως:

  • Χαμηλότερη δόση έκθεσης του εξεταζόμενου σε ακτινοβολία, που μπορεί να φθάσει μέχρι και 85% μικρότερη από τα συμβατικά αναλογικά ή ψηφιοποιημένα μηχανήματα, γεγονός σημαντικό για τους παιδιατρικούς ασθενείς αλλά και τους νέους ενήλικες. Ο εξοπλισμός που επιλέγετε διαμορφώνει τον τρόπο που οι ασθενείς αντιλαμβάνονται την πρακτική τους. Σήμερα οι ασθενείς και ιδιαίτερα οι γονείς ανησυχούν για την έκθεση σε ακτινοβολία και η ψηφιακή 2D & 3D ακτινογραφία μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση.
  • Σημαντική βελτίωση όσο αφορά τη σαφήνεια της παραγόμενης εικόνας, ακόμη και σε πρωτόκολλο χαμηλής δόσης, δυνατότητα ακόμη καλύτερης ποιότητας χωρίς την αύξηση της δόσης έκθεσης του ασθενούς σε περιστατικά δύσκολα ή όποτε αυτό ζητηθεί.
  • Με το Ψηφιακό μηχάνημα οι εκτυπώσεις μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν σε πραγματικό μέγεθος (1:1), χωρίς να χρειάζονται αναγωγές στις οποιεσδήποτε μετρήσεις.
  • Ελάττωση του χρόνου εξέτασης και αναμονής του εξεταζόμενου. Η εικόνα μεταφέρεται άμεσα από το ψηφιακό ανιχνευτή στον υπολογιστή, χωρίς χρήση κασέτας ή εμφανιστηρίου, κάνοντας τη διαδικασία ευκολότερη για τον ασθενή αλλά και τον εξεταστή.

Οι ψηφιακές πανοραμικές διενεργούνται χωρίς ραντεβού, ενώ για τη 3D Τομογραφία CBCT απαιτείται ραντεβού.

Τηλ. Επικοινωνίας: 26510 23614 - 23615

Δείτε όλες τις εξετάσεις του Τμήματος Ακτινοδιαγνωστικής: